Her öğrencinin ihtiyacına uygun özel bir program
Akademik programın temeli öğrenmeyi seven, hiçbir derse ön yargı duymayan ve başarma özgüvenini kazanmış öğrencilerin “tam öğrenmesidir”. Her öğrencinin kapasite ve motivasyonu farklı olduğu için, her öğrenci kendisine özel bir takibe ve ilgiye ihtiyaç duyar.
Bu yüzden Özel İşlem Eğitim Kurumlarının tamamen her öğrenciye özel takip, ilgi ve gelişim mantığı üzerine kurulmuş akademik programı, başarısı kanıtlanmış bir yol haritasıdır.
Akademik programın temeli
Amacımız; öğrencilerimizi dokuzuncu sınıf itibarıyla konu eksiği kalmadan, bir üst kademeye en iyi şekilde hazırlamaktır. Akademik başarının yanı sıra sportif ve sanatsal olarak kendisini geliştirmiş, en az iki yabancı dile hâkim nesiller yetiştirme hedefi olan okulumuz, Atatürk ilke ve inkılaplarının izinde, öğrencilerine çağdaş ve bilimsel düşünme bilincini aşılamayı ve ömür boyu öğrenme alışkanlığı kazandırmayı, kurum kültürünün ve eğitim anlayışının ayrılmaz değerleri olarak kabul etmektedir. Hayata ve çevresine karşı duyarlı, başarılı, sosyal, okuyan, sorgulayan, araştıran, teknolojiyi doğru kullanan bireyler yetiştirmek için uzman kadromuzla yanınızdayız. Bünyesinde bulunan fen, bilgisayar laboratuvarları, kütüphanesi, resim atölyesi, müzik sınıfı, spor salonu, konferans salonu, rehberlik ve psikolojik danışma birimi, yemekhanesi, kantini ve etkinlik salonları ile Özel İşlem Anadolu/Fen Lisesi, öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştiren; sosyal, sportif ve akademik gelişimlerini en üst düzeye çıkaran bir ortam sunmaktadır. Okulumuzun sahip olduğu fiziksel şartları; Müzik, Görsel Sanatlar, Robotik Kodlama, Satranç, Akıl Oyunları, Beden Eğitimi gibi branş dersleri ile desteklemektedir. İşlem okulları olarak eğitim felsefemizin temelinde; konu eksiği kalmadan öğrencimizin akademik başarısını arttırmak ve sürekliliğini sağlamak fikri bulunmaktadır. Bu sebeple temel derslerde konu bitiminden sonra Konu Tarama Sınavı (KTS) uygulanır. Sınav sonucuna göre Başarı Takip Komisyonu tarafından kazanım değerlendirmeleri yapılır, öğrenciye bire bir etütler yazılarak eksiklerinin tamamlanması sağlanır. Akademik programlarımızın içine entegre ettiğimiz üniversite hazırlık çalışmaları 9. sınıftan başlar, sistemli olarak devam eder. 11. sınıftan itibaren “On bir buçuk programı” uygulanır. 11. sınıfın ilk döneminde AYT konuları işlenirken, ikinci dönem itibarıyla TYT konuları ( 9 ve 10. Sınıf konuları ) anlatılmaya başlanır. 11. sınıf öğrencilerimiz 12. sınıflarla birlikte kurumsal ve Türkiye geneli TYT sınavlarına alınırlar. İkinci dönemin sonunda ( haziran ayında ) TYT kampına alınan öğrencilerimize kamp sonunda sıralı TYT sınavları uygulanır. Sınavlardan gelen sonuçlar Başarı Takip Komisyonu tarafından bireysel olarak analiz edilir. Analizler sonucunda da kişiye özgü yaz ödevlendirmesi yapılıp öğrencilerimiz tatile gönderilir. 12. sınıflar için takvim, okulun açılması beklenmeden ağustos döneminde TYT/AYT ders programı ile başlar. Uzman öğretmenlerle, haftada 5 gün TYT/ AYT dersleri yapılır. Cumartesi günleri kurumumuzda düzenli olarak konu tarama sınavları, kurumsal deneme sınavları ve Türkiye geneli sınavlar uygulanır. Sınavın arkasından 13.00 ile 17.30 saatleri arasında öğrencilerimiz kütüphanede soru çözüm çalışması yaparlar. Hafta sonu yapılan bu çalışma özellikle 11. ve 12. sınıflar için geçerli olup TYT/AYT sınavlarına yöneliktir.
12. SINIFLARIMIZDA SINAVA HAZIRLIK SÜRECİNDE;
1. BİLGİSEL HAZIRLIK
2. PSİKOLOJİK HAZIRLIK
3. BİLİŞSEL HAZIRLIK
Çalışmaları yapılmaktadır.
1.BİLGİSEL HAZIRLIK, yetkin kadromuzla etkili olarak devam eden çalışmaları kapsamaktadır.
2.PSİKOLOJİK HAZIRLIK, motivasyon ve sınav kaygısı çalışmalarını içerir. Bu konuda öğrencilerimizle periyodik bireysel görüşmeler ve grup çalışmaları gerçekleştirilmektedir.
3.BİLİŞSEL HAZIRLIK, hedef belirleme, öğrenme sürecinde öğrenme tarzının etkin kullanımı, gelişimini takip etme, sınav taktiği geliştirme, etkili ders çalışma yöntemleri geliştirme, zaman yönetimi güçlendirme, çalışmalarını kapsamaktadır.